fredag den 17. oktober 2014

Gode app´s til en ny spændende form for videoredigering

Min mand underviser på en specialskole og har netop taget en diplom i mediepædagogik. Jeg har lokket ham til at skrive et blogindlæg om de apps, som han har brugt i sin undervisning for nyligt. I kan læse det her:


Jeg har i ca. 20 undervisningslektioner arbejdet med videoredigering sammen med 5 elever. I den tid fandt vi en del app´s der gjorde redigering og optagelser lidt sjovere. Alle eleverne brugte Imovie til redigering og under hele forløbet havde de mulighed for at fortælle om nye app´s de havde set eller afprøvet. Her er de mest anbefalingsværdige App's: "Video Downloader Super Premium" er en brugervenlig app til at hente stort set alle videofiltyper fra youtube og andre hjemmesider ned på din kamerarulle på Ipad'en. Herefter kan man frit arbejde videre med klippene i Imovie. Dette hjalp virkelig de elever, som ikke kan lide selv at stå foran kameralinsen, fordi de i stedet for at filme dem selv kunne bruge små klip fra internettet. Denne App skal købes da man ellers kun kan bruge det x antal gange.
 


App'en "Reverse" fik vi meget sjov ud af. Den kan optage og afspille en videooptagelse baglæns i langsom/normal/hurtig tempo. Eleverne blev meget innovative og tænkte optagelser igennem, så de næsten forudså hvordan det ville komme til at se ud. Det blev til nogle humoristiske lektioner. Denne App er gratis:-)App'en "Morfo" kan lave portrætfotos og vække dem til live, så man kan få personen til at snakke og bevæge ansigtet. Meget sjov at arbejde med og god til en lille "hvem er jeg?" gætteleg. Vi brugte den også til at afspille lydfiler med personens egen stemme, så det så ud som om personen virkelig snakkede. "Morfo" kan hentes gratis, men udvalget af mulige morfs bliver langt større hvis man køber det.

Undervisningsforløbet endte med at være både spændende og sjovt for mig og mine elever, så håber I kan bruge disse 3 programmer til en mere spændende videoredigering.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar