mandag den 28. januar 2013

Elektronisk portefolio

Jeg går i disse dage rundt med tankerne om at påbegynde elektroniske portefolier. På AVU arbejder vi i dansk med portefolier, men jeg føler ikke helt, at det går planmæssigt. Vi får ikke brugt dem - de ligger blot på en hylde i klassen - og eleverne har ikke det fornødne ejerskab over dem. Jeg er dog ikke klar til at opgive tankerne om en portefolie, da jeg synes, at de pædagogiske og didaktiske tanker, der ligger bag, er rigtig gode.

Jeg overvejer i øjeblikket at få eleverne til at lave deres egen blog. Denne blog skal således fungere som en elektronisk portefolie, hvor de kan præsentere opgaver og produkter. Jeg forestiller mig, at det giver eleverne et større ejerskab over portefolien, og det giver dem endvidere træning i at formulere sig skriftligt.

Jeg er meget interesseret i at høre, om nogen har erfaring med at lave elektroniske portefolier? Jeg har selv tænkt mig at bruge kidblog, men hvis I har andre forslag, er jeg meget interesseret!


4 kommentarer:

 1. Hejsa.
  Rigtig fin blog. Jeg har også været i gang med at undersøge om man da ikke kan lave en elektronisk portfolie som er brugervenlig også til indskoler, men synes det er svært.....
  God søndag

  SvarSlet
 2. Tak for det :-) Ja, det er svært. Mine elever er voksne, og jeg har svært ved at finde noget, der er simpelt nok. Så jeg kan forestille mig, at det er svært at finde noget til indskolingen!!! Men giv gerne lyd, hvis du finder noget!

  SvarSlet
 3. Jeg har haft elever i 7. kl. til at lave og bruge en blog som en slags portfolie. (Det var et it-/medie-valghold).
  Vi brugte skoleblogs.dk. Nemt at bruge, nemt at gøre personlig.
  Selv går jeg lige nu i overvejelser om, jeg skal oprette portfolie-blogs med mit biologi-hold og bruge Blogger. Vi arbejder i forvejen udfra en hjemmeside i GoogleSites og bruger GoogleDocs, så det kunne være smart at samle det hele.

  SvarSlet
 4. Hej Lis. Mange tak for din kommentar. Jeg kender ikke skoleblogs.dk, men jeg vil da lige tjekke det ud.
  Dejligt at nogen bruger GoogleSites og GoogleDocs. Jeg er ikke selv kommet helt i gang med det endu, men jeg regner da med, at det snart skal være!

  SvarSlet