lørdag den 27. april 2013

Socrative

Jeg har i de seneste dage afprøvet programmet Socrative, som er en form for quiz-program. Det har taget lidt tid at blive fortrolig med programmet, da man skal være logget på to enheder ad gangen for rigtigt at se, hvordan det fungerer. Dog har jeg efterhånden fundet ud af det :-) Det foregår således, at jeg (læreren) laver en konto, hvorefter jeg får et "room-number". Eleverne kan så logge på Socrative ved blot at skrive dette "room-number". Jeg skal herefter åbne den quiz, som eleverne skal i gang med.

Eleverne kan besvare en quiz, som jeg allerede har lavet. De kan tage den i eget tempo, eller jeg kan som lærer bestemme, at vi skal følges ad. Jeg har taget et billede her af et enkelt spørgsmål i sådan en quiz (billedet er et print screen fra min computer. Socrative ser faktisk bedre ud på en smartphone)
Et korrekt svar ser således ud:
Det smarte ved Socrative er, at det kan bruges til at lave "live-quizzer" i klassen. Læreren behøver således ikke lave anden forberedelse end at skrive nogle spørgsmål ned på en lap papir. Når alle elever er logget på Socrative, kan man starte quizzen ved at stille et spørgsmål ud i klassen. Eksempelvis:


Lærer: "En stol for lidt har en åben slutning?"

Elevermes skærmbillede ser nu sådan ud, og de kan vælge det svar, som de mener er rigtigt.
Herefter kan næste spørgsmål stilles ud til klassen:

Læreren: "Hvilke genretræk har en novelle?"
Når quizzen er færdig, kan man få tilsendt elevernes svar til sin mail, således man kan studere svarene grundigt.

I starten synes jeg, at programmet var kompliceret. Nu har jeg prøvet det to gange og synes faktisk, at det er ganske glimrende. Det er helt klart smart, at man kan lave en quiz live i klassen. Desuden er programmet virkeligt indbydende på mobilen. Jeg kan sagtens se eleverne sidde med en computer eller deres mobil, mens jeg stiller spørgsmålene live. Det skal helt klart prøves :-)


1 kommentar:

  1. Ja, jeg synes nemlig også at det kan være en rigtig god måde at starte med "dagens lektie" på. Man kan så tage udgangspunkt i svarene i stedet for, som vi vel ofte gør, fastlægge hjemmefra hvad der skal gennemgås.

    mvh
    Sheela

    SvarSlet