tirsdag den 27. august 2013

Simple Meet Me

For nyligt har Ozge Karaoglu præsenteret en ny web-tjeneste, som kan bruges som et alternativ til Todays Meet. Tjenesten findes på  www.simplemeet.me, og det er en slags chatroom, hvor alle med et bestemt nummer kan være med i en chat. Det gode ved denne webtjeneste er, at man ikke skal have et brugernavn for at deltage. Desuden kan man skrive længere beskeder end på Todays Meet, og man kan endda vedhæfte filer.

Jeg har er taget et snapshot af, hvordan hjemmesiden ser ud, når man kommer ind på den.


Jeg har nu valgt, at starte en chatroom med nummeret 8190. Alle der går ind på hjemmesiden kan deltage i denne chat ved at skrive 8190 under Join chat.

I kan herunder se, hvordan selve rummet ser ud. Som I kan se, har jeg indsat en forholdsvis lang besked.  Der er nu kommet en deltager mere i samtalen, og vedkommende har endda har vedhæftet en fil (ja, gad vide hvem denne deltager er...): For at se denne chat live må I gerne prøve at gå ind på chat ID: 8190

Det smarte ved Simple Meet Me er, at man kan skrive længere beskeder og vedhæfte filer. Layoutet er ikke det mest indbydende, men det er ok. Her er en række ideer til, hvordan tjenesten kan bruges i undervisningen: 

- Man kan lave et online spørgeforum, hvor kursisterne skriver spørgsmål til hinanden og til læreren 
- I engelsk kan det bruges som et forum, hvor kursisterne udveksler oversættelser af ord og/eller sætninger
- Det kan bruges som opsamlingsforum. Kursisterne kan få tildelt forskellige spørgsmål, som de skal besvare i dette forum
- Det kan bruges til diskussioner
- I sprogfag kan tjenesten bruges til at træne skriftlighed. En opgave kan eksempelvis lyde: "Skriv en sætning med en hovedsætning, som efterfølges af en ledsætning". 

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar