mandag den 4. marts 2013

Linoit - et mix af Padlet og Glogster

Web2beviset har netop præsenteret mig/os for webtjenesten Linoit, hvilken jeg i dag har brugt lidt tid på at udforske. Tjenesten er en blanding af Padlet og Glogster, og den giver mulighed for at lave en væg, hvor du kan arrangere tekst, billeder, videoer mm. I kan se mit prøveforsøg her:
Jeg synes, at tjenesten er meget simpel at anvende. Faktisk vil jeg sige, at den er mere simpel end Glogster, dog har Glogster flere muligheder i forhold til at lave visuelt lækre detaljer. Derfor vil jeg især bruge Glogster, når eleverne skal lave det, vi i gamle dage kaldte plancher. Det kan eksempelvis være i opgaver, hvor eleverne skal arbejde på at lave et visuelt udtryk. Vi har netop lavet en opgave i samfundsfag, hvor eleverne skulle lave en planche over højre-venstre-skalaen. En elev valgte at bruge Glogster i stedet for de traditionelle programmer (eksempelvis Paint). I kan se et billede af hendes digitale planche her:

Jeg har lidt svært ved at adskille Linoit og Padlet. Dog kan man meget let oploade wordfiler i Linoit, hvilket jeg synes er mega smart. Layoutet er også mere lækkert i Linoit, da det ligner ægte stickynotes, man sætter på væggen. Begge webtjenester vil jeg bruge, når eleverne skal finde information og arrangere denne information på en eller anden måde.  I sidste uge lavede en elev en væg i Padlet om nationalromantikken. Den kan I se på billedet her:

Der er mange muligheder, så det er bare med at komme i gang :-)
2 kommentarer:

  1. Hej Stine. Jeg er vildt imponeret over din entusiasme og idérigdom, og jeg ved slet ikke hvor eller hvad jeg skal kommentere da du har så mange gode indlæg. Jeg er meget inspireret af din måde at bruge forskellige web 2 tjenester på. Jeg har tyv stjålet din idé med padlet til lektierne. Tak for det!

    SvarSlet
  2. Hej Karin. Mange tak for din kommentar. Det er rigtig dejligt, at andre kan bruge det :-)    SvarSlet