onsdag den 3. december 2014

Ideer til juleaktiviteter

Nu er vi jo nogle dage inde i december, og jeg er begyndt at overveje, hvordan vi kan hygge med forskellige juleaktiviteter. Jeg har tidligere skrevet indlæg om emnet, men jeg har også en række nye ideer:

- Gæt en julesang med Wordle. I kan se mit tidligere indlæg her
- Spil Jeopardy med julespørgsmål. I kan se mit tidligere indlæg om Jeopardy her
- Eva Pors har tidligere skrevet om et julerepetitionsbingo. Jeg afprøvede det sidste år med ganske fin succes. I kan se hendes indlæg her 
- Jeg har sammen med en kollega lavet en julekalender til vores kolleger. Alle deltagere har afleveret et baby- eller børnebillede af dem selv, og hver dag offentliggøres et nyt billede på bloggen her. Det gælder selvfølgelig om at gætte, hvem billedet forestiller, og den kollega, som har gættet flest rigtige, har selvfølgelig vundet konkurrencen.
- Arbejd med SMS-novellen som genre og brug SMS fra julemanden af Kenneth Bøgh.
- Lav et jule-o-løb. Brug enten QR-koder eller appen Woop App.
- Lav H.C. Andersens eventyr Den lille pige med svovlstikkerne om til en tegneserie. Brug tjenesten Toondoo

2 kommentarer:

 1. Hej Stine. Super sjov ide med julebaby-billeder :-) Har du et smart system der holder styr på hvem der gætter flest rigtige eller gør du det manuelt ? PS: underviser du også i samfundsfag - tænker bare på om der også kommer en masse "undervisningsguf" dér ligesom der gør i dansk :-) ? Go jul og tak for en fed side ! Mvh Gitte

  SvarSlet
 2. Hej Gitte.
  Tak for dine pæne ord :-) Jeg underviser desværre ikke i samfundsfag i øjeblikket, så desværre...
  Jeg har simpelthen bare lavet 19 formularer, hvor jeg så manuelt holder øje med, hvor mange rigtige de enkelte har. Det er faktisk ganske overskueligt! Og det ganske morsomt at følge med i, hvad de enkelte lærere gætter.
  God jul til dig også, Mvh Stine

  SvarSlet