tirsdag den 23. oktober 2012

Udfordring 5Find en eller flere tjenester, som du mener har et godt potentiale i forhold til din undervisning. Lav et blogindlæg på din blog, hvor du beskriver, hvorfor du mener, at denne tjeneste er spændende, og hvorfor du mener, at den kunne gøre en forskel i undervisningen.

Jeg er som tidligere nævnt meget glad for Google formular. Derudover kan jeg især se to andre tjenester, som vil kunne gøre en forskel for mig.

Læringsressourcen Todays Meet synes jeg er ret smart.  Jeg har desværre ikke afprøvet den endnu, men jeg kan se et stort potentiale i den. Jeg kan godt lide, at det er simpelt. Kursisterne skal ikke oprette en profil for at være med i et møde, og de skal heller ikke have en google konto. Jeg har tidligere beskrevet, hvordan jeg er med i et projekt omkring lektieinkluderende undervisning. Todays Meet skal jeg helt klart afprøve, når kursisterne skal til at lave nogle lektier hjemme!
Derudover ser læringsressourcen Prezi meget spændende ud. Jeg er ikke sikker på, at jeg kommer til at bruge den i min undervisning. Det med at holde lange oplæg er ikke noget, jeg gør så meget i. Dog er den ret anvendelig hvis man skal holde oplæg fx for kolleger. Power Point er for mig at se ved at være røvkedelig, men Prezi kan måske peppe et oplæg lidt op.
Derudover vil jeg lige give et mere privat fif. Webtjenesten Doodle bruger jeg rigtig meget, når jeg skal planlægge sociale komsammener. Det kan tit være svært at finde en dato, hvis 4-5 kalendere skal sammenlignes. Med Doodle kan man simpelt og hurtigt lave en datosammenligning som nedenstående (jeg har altså visket navnene ud i paint, da det er en ”virkelig” Doodle”): 1 kommentar:

  1. Hej igen Stine! Tak for din henvisning til Doodle. Det ville være helt perfekt, hvis du delte den i vores social bookmarking gruppe - så vi fastholde den viden i alle sidder inde med. I forhold til Prezi, kan jeg sagtens følge dig i, at det med at holde lange præsentationsdrevne oplæg ikke lige er din stil. Men hvad med dine kursister? Måske kunne de arbejde med tjenesten. For mig at se, er det faktisk en kanon kollaborativ tjeneste. Du kan f.eks. invitere dine kursister til en fælles prezi som I alle kan redigere i (samtidig) eller dine kursister kunne i grupper dele en prezi med henblik på at styrke den kollaborative læreproces og dele ressourcer. Herudover er der jo en masse omkring en reflekteret brug af tjenestens designmuligheder som kan være spændende at få kursisterne til at forholde sig til. Mulighederne er mange med prezi - det kunne bruges til alt fra en platform for digital storytelling indeholdene tekster, billeder og videomateteriale til et mindmap eller blot en præsentation. Fortsat god arbejdslyst - altid en fornøjelse at læse med.

    SvarSlet