torsdag den 22. november 2012

Bedre dansk!


Jeg fik i dag anbefalet en god hjemmeside af en kollega. Jeg mener, at den er meget anvendelig i forhold til at lære at skrive og udtrykke sig på dansk. På hjemmesiden er der en masse videoer, hvor de mest almindelige skrivefejl bliver gennemgået. Super anvendeligt til alle dansklærere :-)

  www.bedredansk.dk






onsdag den 21. november 2012

Didaktisk design dag 2

I dag har vi arbejdet videre med P.S. Krøyer. Eleverne skulle finde informationer på nettet og herefter lave en mindmap med information om P.S. Krøyers liv. Det gik såmænd ok, men jeg er ikke imponeret over mind42! Jeg synes ikke, at programmet har særligt mange muligheder i forhold til at lave en spændende og fed mindmap! Men måske det bare er eleverne og jeg, som ikke kan teknikken i programmet!

I kan se nogle af deres mindmaps på disse links:


http://mind42.com/mindmap/4888ee03-75d9-44f6-b6ab-854d958e0152


http://mind42.com/mindmap/24a1d027-f47c-4fc3-a764-ba1b7fc29a2c?rel=url


http://mind42.com/mindmap/39ea067f-f79c-4155-9b1d-e8f7376e953a?rel=url


http://mind42.com/mindmap/5dd8e731-43d9-49b4-8acc-7ced63cae82e?rel=url



tirsdag den 20. november 2012

Fælles noter!

I øjeblikket er jeg i gang med at forsøge mig med at lave nogle fælles noter vha. Google. I stedet for at skrive på min gammeldags tavle, som jeg altid har gjort, er jeg begyndt at bruge mit smartboard :-) Jeg har lavet et dokument i Google, som jeg bruger, når jeg gennemgår ting. Kursisterne har fået adressen, så de altid kan finde notaterne frem igen. Indtil videre fungerer det super, og jeg kan se, at nogle af kursisterne finder det frem engang imellem!


I kan se notaterne på denne adresse:

https://docs.google.com/presentation/d/1jb3ZB5tUj3DAZgVJi5xjAFIeYgFzaQcOCydWCh_0UXo/edit#slide=id.p



Didaktisk design dag 1

I dag er jeg påbegyndt mit didaktiske design. Jeg havde dog glemt at reservere computerne i forvejen, så jeg måtte finde på en alternativ måde at påbegynde mit forløb på.
Formålet med mit forløb er, at eleverne får kendskab til P.S. Krøyers malerier. Jeg havde valgt fire af hans mest kendte malerier og fordelt dem blandt eleverne i klassen. De skulle så analysere og fortolke maleriet, og derefter skulle de fremlægge deres analyse og fortolkning i nogle nye grupper. Det fungerede utrolig godt at fremlægge i disse grupper, og det kan klart anbefales at arbejde med sådanne "matrix-grupper".

I morgen gå det løs med web2,0, idet eleverne skal i gang med en elektronisk mindmap over P.S. Krøyers liv! Håber det går ligeså godt som i dag :-)



torsdag den 1. november 2012

Didaktisk design


Jeg har længe gået og funderet over, hvordan jeg vil lave mit didaktiske design.  Jeg har valgt at lave et undervisningsforløb, hvor jeg går ”all in” og bruger web2,0 gennem hele forløbet.  Planen har længe været, at klassen skal ind os se filmen Marie Krøyer i biografen sidst i november. Jeg har valgt at lave et kort undervisningsforløb, hvor vi arbejder med P.S. Krøyer og billedanalyse. Mit forløb ser ud som følger:

Formål
Kursisterne får kendskab til P.S. Krøyers liv, malerier og malerstil
Kursisterne kender forskellige billedkompositioner og kan genkende dem på forskellige billeder
Kursisterne kan analysere og fortolke billeder
Kursisterne får kompetencer til at anvende forskellige web2,0 ressourcer.

Fremgangsmåde
Første opgave er, at kursisterne skal søge informationer om P.S. Krøyer på nettet. De skal lave en elektronisk mindmap over hans liv.
Herefter bliver kursisterne præsenteret for forskellige billedkompositioner. De skal herefter finde forskellige billeder på nettet med de forskellige kompositioner og lave en collage. Måske man kan gøre det elektronisk?
Vi skal derefter i gang med billedanalyse. Jeg vælger et billede af P.S. Krøyer, som klassen skal analysere og fortolke. Intentionen er at bruge Google Docs, således de kan få inspiration fra hinanden.
Vi skal herefter ind og se filmen i biografen. Jeg vil bruge TodaysMeet, hvor de skal give en kort kommentar til filmen.
Sluttelig vil jeg evaluere forløbet med spørgsmål lavet i Google Formular.


 Fil:Krøyer PS.jpg